In 2014 heb ik voor alle Nederlandse gemeentesecretarissen het jaarlijkse VGS Congres georganiseerd. Samen met 7 Fryske gemeentesecretarissen hebben we in oktober een succesvol driedaags congres neergezet met als thema “Vreemdgaan”. Vreemd omdat we niet in een congrescentrum workshops hebben georganiseerd. Vreemd omdat de gemeentesecretarissen op 15 schepen van de bruine vloot onder leiding van een gespreksleider en een Fryske gastheer gemeentesecretaris gesprekken hebben gevoerd over hun vak en wat dat met hen deed. Op de laatste dag van het congres hebben we twee inspirerende sprekers, Martijn Aslander en René ten Bos, in laten vliegen voor hun verfrissende visie op het vak van gemeentesecretaris.

Een project te regelen ? Bel Jeltsje, of bel mij over haar. Zonder haar was vast het ingewikkeld te organiseren VGS jaarcongres zeker (en vast) niet zo goed gelukt als nu het geval is.

(Leendert Maarleveld, gemeentesecretaris De Fryske Marren)

“Dankzij het organisatietalent van Jeltsje Folmer werd het VGS-congres 2014 niet alleen een slijpsteen voor de geest maar ook een mirakel van hospitality. Haar accuratesse en oog voor details – die altijd het verschil maken – was werkelijk fenomenaal. Jeltsje is zeer allround, heeft organiseren in haar DNA, is een voortreffelijk communicator en bovenal een professional pur sang. Van harte aanbevolen voor het organiseren van congressen, bijeenkomsten en meerdaagse sessies.”

(Eise van der Sluis – gemeentesecretaris Achtkarspelen)

 

Alle deelnemers, en dat is een 100% score, hebben het VGS congres 2014 fantastisch gevonden. Dat is mede te danken aan de wijze waarop Jeltsje haar rol in de voorbereiding en tijdens het congres heeft ingevuld.

(Harrie Siegersma – gemeentesecretaris Leeuwarderadeel)